Recente internationale projecten

 • End Polio Now (www.endpolio.org). 
  Rotary Wetteren draagt elk jaar zijn steentje bij tot het wereldwijde project van de  Rotary Foundation om polio (kinderverlammning) definitief uit te roeien. Een strijd die nog steeds actueel is. 
 • Nepal Orthopedic Hospital (www.noh.org.np)
  Rotary Wetteren steunt dit ziekenhuis al vele jaren, ook omdat Vlaamse dokters die dit ziekenhuis mee hebben uitgebouwd en er nog steeds ter plaatse operaties uitvoeren, garant staan voor een integrale en relevante besteding van de middelen. Ook toen de streek getroffen werd door een immens zware aardbeving en het ziekenhuis dienst deed als crisiscentrum voor de zwaar getroffen bevolking stond Rotary Wetteren klaar met extra middelen. 
 • Bridges to prosperity (bridgestoprosperity.org). 
  Rotary Wetteren draagt bij tot de constructie van enkele voetgangersbruggen over diepe valleien in Rwanda.
  Dankzij deze bruggen wordt het isolement van arme dorpsgemeenschappen doorbroken.
  De bewoners krijgen daardoor betere toegang tot onderwijs, tot gezondheidszorg en om voedsel te kopen of verkopen.
 • Katake Kombo (www.katako-kombe.be)
  In dit ziekenhuis in een uiterst afgelegen gebied van Congo (ten noorden van Oost-Kasai) offeren topdokters en chirurgen uit het Wetterse verschillende weken per jaar hun vakantie op om ter plekke non-stop operaties uit te voeren en de lokale dokters en verpleegkundigen op te leiden om de meest frequente chirurgische ingrepen te kunnen uitvoeren. Sommige patiënten en hun families doen er vele dagen te voet over om het ziekenhuis te bereiken.  Rotary Wetteren verleent structureel steun aan dit bijzonder waardevol initiatief. 
 • Lekenzuster Réjette De Winter
  Steun aan deze leukenzuster, van Wetterse origine, in Congo bij de bouw van een school
 • Visvijvers van Kivu
  In samenwerking met experten van de Universiteit Gent steunt Rotary Wetteren een project waarbij duurzame visteelt wordt opgezet in Kivu (Congo).  
  De arme bevolking wordt begeleid en opgeleid in het bouwen van visvijvers en het duurzaam kweken van voedingrijke vis. 

 • Revival van de Congolese koffieboeren
  Rotary Wetteren steunt structureel een programma van Rikolto om Congolese koffieboeren in staat te stellen kwaliteitskoffie te verwerken en aan te bieden aan opkopers van gourmetkoffie, en aldus uit armoede te geraken. De coöperatieven worden opgericht rond een aantal micro-wasstations, die elk door honderd leden uit de omgeving worden bediend, en waarin elke Congolese koffieboer ook zelf 50$ investeert.  Elk micro-wasstation is een afdeling van een coöperatieve, waarrond ook actief economisch bewustzijn gevormd wordt.  Rotary Wetteren financierde voorbije jaar twee micro-wasstations en volgt via Rikolto het welslagen van dit project rechtstreeks op (www.rikolto.be/nl/project/de-revival-van-de-congolese-koffie-kivu-en-ituri)
 • Incofin (www.incofin.com) 
  Rotary Wetteren belegt zijn spaarcenten om toekomstige projecten te financieren via Incofin.
  Dat geld wordt aangewend voor het financieren van micro-kredieten in verschillende ontwikkelingslanden (zoals Haïti) waardoor arme kleine zelfstandigen gemakkelijker een zaak of handel kunnen starten, een hoger inkomen kunnen verwerven en zo ook bijdragen tot de economische groei in hun land.