Recente lokale projecten

-        De Katrol Wetteren (www.cawoostvlaanderen.be/sites/cawoostvlaanderen/files/de_katrol.docx).
Reeds vijf jaar is Rotary Wetteren de drijvende kracht achter een belangrijk structureel project voor naschoolse begeleiding van kansarme kinderen uit kwetsbare gezinnen in Wetteren. Het project werd gemodelleerd op de Katrol Oostende (www.dekatrol.org). Dit initiatief loopt in samenwerking met CAW Wetteren en verschillende hogescholen. Ook de Gemeente Wetteren en privé-sponsors ondersteunen dit project, waarbij jaarlijks vele tientallen schoolkinderen extra ondersteuning krijgen en zo meer kansen krijgen voor hun verdere ontwikkeling.

-        Voedselbank Wetteren
Rotary Wetteren geeft diverse vormen van financiële en materiële steun aan de Voedselbank Wetteren zodat personen en families die tijdelijk of permanent in financiële problemen zitten, toch over voldoende voedingsmiddelen beschikken.

-        Fonds voor kansarme kinderen.
Rotary Wetteren heeft een fonds opgericht dat ondersteuning biedt aan kinderen uit kansarme gezinnen die het moeilijk hebben om schoolrekeningen te betalen of bepaalde schoolgebonden uitgaven te doen. De ondersteuning gebeurt op een discrete wijze, in overleg met schooldirectie en leerkrachten.

-        Kinderkankerfonds
Rotary Wetteren ondersteunt al vele jaren het Kinderkankerfonds van het UZ Leuven (www.uzleuven.be/kinderkankerfonds ), waar jonge kankerpatiëntjes via muziektherapie stimulansen krijgen om hun ziekte te helpen overwinnen. Sinds 2015 wordt ook het Kinderkankerfonds van de UZ Gent ondersteund (www.uzgent.be/nl/zorgaanbod/.../PHO/.../VZW-Kinderkankerfonds.aspx ).

-        Mensen met een beperking.
Rotary Wetteren ondersteunt in Wetteren en bredere omgeving verschillende organisaties die werken voor en met mensen met een beperking (initiatieven beschermd wonen, dagcentra, sportclubs, transport, …). Het gaat vaak om de steun voor de aankoop van materiaal.

-        Pesten op school
Reeds verschillende jaren krijgen scholen in Wetteren ondersteuning van Rotary Wetteren voor het organiseren van sensibiliseringsactiviteiten om het pesten van kinderen tegen te gaan. Dit gebeurt in samenwerking met de vzw ‘School zonder Pesten’ (www.schoolzonderpesten.be ) die ludieke en tegelijk zeer educatieve animaties ten tonele voert.